Co jest w Wiśniowym Gaju najlepsze?
- malownicze położenie gospodarstwa; od podnóża do szczytu góry Kaleń, na łagodnym zboczu rozciąga się dziesięć hektarów sadu i lasu. Jest też paryja i potok;
- autentyczność - nasze gospodarstwo jest czynne rolniczo. Podstawą naszej działalności jest sad z drzewami czereśniowymi, wiśniami i śliwami;
- domowa kuchnia, w której wyróżniają się specjały z owoców z naszego sadu: pierogi ze śliwkami, naturalne dżemy, ciasta z owocami;
- wspaniałe wiśniowe wino i nalewki (z własnych owoców na bazie starych receptur), po których nikogo nie boli głowa;
- humor i serdeczność gospodarzy, którzy cieszą się nowymi znajomymi;
- bliskość łagodnych wzniesień, malowniczych łąk i kojącej dusze zieleni Beskidu Wyspowego;
- liczne miejsca do zwiedzania i wypoczynku na 14 dni pobytu;
- wygodne, obszerne miejsce na ognisko;
- ścieżki spacerowe;
- ścieżki edukacyjne.
Niezwykły smak potrawom nadaje „Suska Sechlońska” (tradycyjna odmiana suszonej śliwki), której jesteśmy certyfikowanymi producentem.